Civic Museum “L. Bailo” – gallery
13 September 2017
Historical House of the Chamber of Commerce of Venice – Recovery of doors
7 February 2017

portfolio

Ex Jutificio - Spinning Room
finishing and fittings
“Ex Jutificio - Spinning Room”
windows and doors
place
Piazzola sul Brenta (PD)
year
2016 - 2017
customer
Comune di Piazzola sul Brenta
construction supervision
Ing. Aldo Lorenzetto
The redevelopment and enhancement of exhibition spaces of the spinning room within the mansion of the former iutificio, is part of a recovery project regarding industrial buildings dating from the early XX century. We rebuilt the local kitchen redefining new spaces and volumes. We laid out new floors, made new plants and a new floor. We secured the ceilings of the spinning room with a consolidation of plasterboard coating. In the whole environment we made a wall restoration together with the plastering and repainting of the walls. We also practiced a coloured intonachino. Among the various works we carried out the recovery of the original frames of the Spinning Room, inserting new glass, the installation of a new entrance door in cor-ten steel and new doors REI 120.